Tenk om jeg ikke hadde hatt tro…

Baby sover

Tenk om jeg ikke hadde hatt tro på at de som sliter med misbruk av alkohol, narkotika og tabletter kunne hjelpes ut av misbruket. Da hadde ikke de 26 misbrukerene som møtte opp til lærings og mestringskurset, ANTA, i februar, lært det dem har lært frem til i nå. Da hadde heller ikke de 6 pårørende som kom i helgen sammen med sin misbruker fått vite hva de fikk vite om sine kjære og som kan hjelpe dem begge på sikt. Jeg hadde heller ikke kunne ta med meg 8 menn på et ukeskurs slik at de kan lære mer om hvorfor nære forhold kan være vanskelig og hvordan de kan løse utfordringene, kommende uke. De nært 10.000 registrerte samtaler med alkoholikere, narkomane og pårørende i Retretten, 3500 i Oslo fengsel hadde heller ikke kunne vært gjennomført i 2012. De 106 alkohol og narkotikamisbrukere hadde heller ikke fått sitt kursbevis for gjennomført ANTA-kurs om avhengighet, atferd og atferdsfortyrrelser i fjor. For ikke å snakke om alle de som har vært ut og inn i Retretten siden 2002 – mange av deres barn hadde kanskje ikke hatt rusfrie foreldre om ikke noen hadde trodd at det gikk ann å bli rusfri. Ja tenk om jeg og de andre i Retretten ikke hadde hatt troen…

8 thoughts on “Tenk om jeg ikke hadde hatt tro…”

  1. Det er helt utrolig hva vi lærer på ANTA kurset og jeg er sååå glad for at jeg begynte der 🙂 Hadde det ikke vært for de herlige menneskene som jobber der og de herlige på kurset så hadde jeg nok ikke klart det. Men nå er det bare noen få dager igjen også er det slutt, men har lært utrolig mye som jeg virkelig skal ta med meg videre i livet mitt. <3

  2. Jeg er barn av tidligere rusmisbrukere og ble Adoptert vekk som 11 mnd gammel ! I dag er min biologiske pappa og jeg bestevenner og det har vi vært siden 2002/2003 ! Båndet ble enda sterkere da han fikk vite at jeg skulle gi han et barnebarn i 2005. Han ble rusfri den tiden ! Spør om jeg tror ??!! <3

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *