Dokumentarfilmserie om kvinner og alkoholmisbruk

Microsoft Word - Dokument3Et Fenris Film-prosjekt

 

Dokumentarfilmserie om kvinner og alkoholmisbruk
Vi planlegger å lage en dokumentarfilmserie om kvinner som har vært alkoholavhengige, og som etter å ha vært igjennom ett eller flere behandlingsopplegg har kommet seg ut av rusmisbruket. Vi ønsker å portrettere seks ulike kvinner som forteller sin historie, og hvordan de har levd med det skjulte alkoholmisbruket gjennom lang tid før de tok et oppgjør med sin avhengighet og klarte å starte et nytt liv uten alkohol og rus. Undertegnede, som er regissør av dokumentarserien, har selv personlig kjennskap til dette temaet ved at både mor og søster har vært alkoholmisbrukere gjennom flere år.

Det tok lang tid før noen kunne se på min mor og min søster at de ruset seg. Det het seg bare at de var morsomme i selskapelig lag. Den skjulte fylla var det ingen som merket. Lenge. Bare barna og søsken, trodde vi.
Karianne (regissør)

Etter at min søster til slutt valgte bort livet, ble jeg i stand til å snakke åpent om misbruket og det viste seg at samtlige jeg snakket med hadde en relasjon til en rusmisbruker. Men veldig få var åpne om det. Jeg har vært i kontakt med flere behandlingssteder og behandlere for å få mer kunnskap om alkohol/pillemisbruk generelt og om kvinnelige misbrukere spesielt. Da jeg så hvor mange som er berørt i nære relasjoner til kvinner med rusproblemer, så jeg også at en dokumentarserie om kvinner som drikker og ruser seg i det skjulte vil være et tema som er viktig å få belyst.

Vi søker derfor kvinner i ulike aldre som har kommet gjennom sitt alkohol/pillemisbruk, og som har vært tørrlagt en stund. Vi ønsker å fortelle deres historier som gir innsikt i hvordan det har vært å leve med alkoholavhengighet. Vi søker også en kvinne som fremdeles kjemper med sin alkoholavhengighet, og som planlegger å starte på et behandlingsopplegg i løpet av vinteren/våren 2014. I dokumentarserien ønsker vi å skildre prosessen fra å starte med behandlingen til å komme seg ut av rusavhengigheten. For å få mest mulig innsikt i hva et liv med alkoholavhengighet innebærer er vi også interessert i å snakke med familie og pårørende.
Serien skal produseres av Fenris Film for NRK.

Fenris Film er et uavhengig produksjonsselskap som lager dokumentarfilm for tv og kino. Vi er et av landets mest erfarne selskaper innen dokumentarfilmproduksjon, og har laget mer enn 60 filmer de siste 20 årene. Produksjonsteamet vil bestå av mennesker som har lang erfaring med å lage dokumentarfilmer fra ulike deler av norsk virkelighet. Vi har bl.a. laget kinodokumentaren ”Oljeberget” og tv-serien ”Fortellinger om Statsministeren”, som portretterte statsminister Jens Stoltenberg som menneske og politiker. Vi har også vært med på å lage filmen ”Heftig og Begeistret”, som var en kinodokumentar om mannskoret i Berlevåg som fikk 560.000 nordmenn til å gå på kino for å bli kjent med karene fra nord.

Ikke minst har regissør Karianne Førland Vennerød personlige erfaringer med temaet ved at hennes søster og mor har slitt med alkoholproblemer i mange år. I tillegg har hun produsert en rekke TV-serier som Slottet, Stortinget, Heia Tufte, Fengselskoret og Maestro.

Vi vil svært gjerne bli kontaktet av kvinner og pårørende som har lyst til å være med i dokumentarserien, og som vil fortelle sin historie.

Med vennlig hilsen

Karianne Førland Vennerød
Regissør
kariannefv@hotmail.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *