Alle gode ting er tre – den fjerde følger gjerne med…

foto: Rita Nilsen
foto: Rita Nilsen

Det har vært en fantastisk dag i dag. Veldig innholdsrik for å si det mildt. Så lang er alt bra med hjertet mitt, så det var første glede.

Så ringer en herremann fra fengsel. Han var så lykkelig for å være tilbake til Oslo fengsel etter en rundreise i andre det siste 1,5 årene. Nå skulle han jobbe seg tilbake til gruppa vår i fengslet. Jeg må si jeg var glad for at han lever og ikke har gitt opp, så det var andre gleden.

Neste var da en svært ung mann som ringte for han trengte hjelp  til å slutte med hasj. Det var en høflig ung mann  som snakket svært pent. Nå var han rett og slett sjokkert over at han hadde blitt avhengig av hasj og at han var blitt så redd og nervøs når han ikke røykte noe. En bekjent hadde gitt  tips om å lese siden til Retretten og han var vanvittig glad for at vi fantest. Som han selv sa så var han svært ung og han ville ikke ha i sine papirer at han hadde en avhengighet til hasj. ( Det er moro å høre så unge mennesker   være så reflekterte over sitt eget liv og fremtid) Hans glede over vårt tilbud – gratis, ingen journal eller timebestilling og åpningstid som passet hans timeplan på skolen, var smittende. Han snakket så høyt at selv Jan som satt ved siden av meg måtte dra på smilebåndet. Det var den tredje gleden.

Deretter til den siste og den 2  største for meg personlig i dag: Jeg har fått en workshop av Morten Krogvold som går nå den 12-15 i Oslo. Noe jeg er super, super, super takknemlig for, men jeg makter ikke  å være konsentrert så mange timer og samtidig gå ut å ta bilder etterpå. Jeg ventet i det lengste med å fortelle han dette, men i dag følte jeg at jeg måtte. I flere dager hadde jeg tenkt å spørre om jeg kunne få delta første dagen for å få med meg åpningen og se bildene kursdeltagerne har med seg og så få komme tilbake på søndag for å se hvordan de har utviklet seg på disse dagene. For jeg vet at mye skjer med de som deltar på Krogvolds fotokurs. Jeg var redd det skulle oppleves frekt eller noe sånn, men Morten sa at jeg kunne delta så mye jeg orket så kunne jeg få et fult kurs når kreftene kom tilbake. Helt utrolig og jeg ble så glad at jeg begynte å grine. Jan forsto jo ingenting og trodde jeg hadde fått en dårlig nyhet av et slag. Det var den fjerde store gleden i dag.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *