Til alle dere som støttet med penger til bøker for en innsatte

Her er beviset på at du og jeg  ved små handlinger kan gjøre en stor forskjell for den som lider. Denne gutten vi her har hjulpet var på feil sted til feil tid, og ble indirekte  et offer for sin kulturs tradisjoner (hva han selv har fortalt meg – og jeg tror han fordi han hadde ikke trengt å fortelle meg noe første gang jeg traff han tidlig i vinter. Så den føsrste samtalen vi hadde var måneder før han ulykkelig fortalte at han ikke kunne starte på en utdannelse fordi han manglet bøker – og penger) . Om han blir utvist fra Norge – noe som kan bli vanskelig pga reaksjoner gutten kan få i sitt eget hjemland – så vil han kunne få sin drøm oppfylt. Det å få en jobb og et liv (noe som var hans egentlige mål ved å komme hit). Som dere husker så er det bøker til høyre økonomisk utdannelse han fikk av de innsamlede midler.  Sammen med den innsatt så takker jeg dere for at dere hjalp meg så jeg kunne hjelp. Sammen er vi dynamitt. Brevet under er skrevet rett av hans håndskrevene brev til meg som jeg fikk tidligere i uken. Postgangen går ikke raskt i fengsel

Kløfta 29.6.2014

Hei Rita og alle ukjente engler

Med dette brevet ønsker jeg å takke dere for bøkene jeg har fått. Det betyr utrolig mye for meg. Uten dere, uten disse bøkene kan jeg ikke sette i gang studiet mitt, det sier seg selv er et stort problem.

Og det er mer enn det, dere har gjort får meg til å innse at det faktisk er mange snille mennesker som bryr seg om de straffedømte. Jeg forventer å bli løslatt om 3,5 års tid, og sannsynligvis blir jeg igjen her i Norge. Jeg ønsker å bruke utdanningen til å skaffe meg jobb og liv. Norge er et fantastisk land, dermed ønsker jeg å være en del av samfunnet og en ressurs til samfunnet i stedet for en byrde.

Det er ikke mye jeg kan gjøre for dere enn til å vise min takknemlighet, men dere må vite at dere vil alltid være i mitt hjerte

Tusen hjertelig takk !

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *