Ga henne det hun ba om, men ikke det hun trengte…

Ungt menneske er funnet død. En ung mor er funnet død. En datter, søster og barnebarn er funnet død. Dødsårsaken var knyttet til narkotikamisbruket hun har hatt fra begynnelsen av tenårene. Hva fikk hun ut av sitt korte liv?

Alle som har vært på innsiden av misbruket kan svare på dette. Det hun fikk var et liv på avstand fra alt og alle. Følelsesmessig på avstand. De enste gangene hun kanskje kjente på en slags lykke var når hun fikk tak i de rusmidlene som hjalp henne bort fra det ubehaget abstinenser og livet hun hadde ga henne. Hvilket liv hadde hun?

Som tung narkoman før fylte 20 år så sier det seg selv. Hun fullførte grunnskolen, startet på en videre utdannelse som ble avbrutt før halvveis. Siden ble det litt jobb på Mc Donald, H&M og noen arbeidstiltaksjobber. Bodde litt her og der hos venner som lot henne låne sofaen, kjærester med egen bolig eller pensjonatrom, inntil hun fikk sin egen kommunale bolig da hun ble gravid.

Mennene i hennes liv var mange og de fleste hadde som henne et rusproblem. Via av disse ble hun introdusert til både prostitusjon og kriminalitet. Institusjoner og fengsel. Tap av barnet. Hennes livsinnhold var som hos de fleste som er sugd inn i en destruktiv avhengighet, fylt med tomhet og ensomhet. Det var en hverdag som alltid var preget av på jakten på neste dose, neste flaske eller pille. På en eller annen måte handlet alt om å få tak i noe som kunne roe nerver, hode og sinn.

Personen som tar kontakt med meg vet ikke at jeg visste om denne unge, vakre kvinnen som ikke lengre er blant oss. Men det personen sa til meg har fått meg til å tenke mye på mange. Personen sa: Vi ga henne det hun ba om – jeg ga henne det hun ba om, men ikke det hun trengte…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *