Det å stå for noe har også sin pris

foto: Rita Nilsen, Gresset er grønnere på min andre side
foto: Rita Nilsen, Gresset er grønnere på min andre side

For en tid siden var jeg i et møte med en som sa: Du må stå for noe – noe du mener dypt inne i deg selv og stå for det. Det er spesielt viktig at du gjør det for da slipper du å bruke tid  – eller bli brukt – på noe du ikke står for.

Hvorfor tenker jeg på dette nå så tidlig på morgnen? Jo fordi jeg tenker på alle de gangene jeg har blitt brukt som en nyttig idiot for noen jeg trodde jeg skulle hjelpe eller at jeg skulle få være med i et reellt samarbeid. Men det er også på andre områder som bilkjøp og huskjøp jeg har vært en nyttig idiot for noen som ville bli kvitt et problem.

Hvorfor tenker på det? jo for i dag skal jeg atter engang betale prisen for å ha blitt lurt og at jeg selv ikke makter å lure andre for å komme ut av faenskapet, og må derfor betale en høy pris for noe jeg står for. Slitsomt, men jeg velger å tro at dette skal bli bra i fremtiden.

Nå starter dagen min og jeg må ta en ting av gangen så skal jeg nok komme igjennom dagens utfordringer og  komme meg innpå den grønne siden igjen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *