NADA ut til folket…til deg som vil lære dette akupunkturprogrammet

Ill:Rita Nilsen
Ill:Rita Nilsen

I den senere tiden har NADA sitt akupunkturprogram for en del oppmerksomhet. Flere og flere har fått øynene opp for at det går an å  benytte dette i andre sammenheng enn rus og psykiatri. Godt er det. Men  det jeg har fått høre er at mange tror de må gi dette gratis og derfor  synes det er vanskelig. De arbeider i egne klinikker og trenger penger for å  få hjulene til å gå rundt. Jeg skal nå forsøke å rydde opp i noen av disse misforståelsene.

Jeg tror jeg vil begynne med det første først. NADA står for National Acupuncture Detoxification Association. Grunnleggeren av denne foreningen, Dr. Michael Smith utviklet et akupunkturpgrogram som settes i ørene. Det er 5 nåler i hvert øre. Dette 5 punkts akupunkturprgram er ikke et sykdomsbehandlende program, men stabiliserende. Det  stabiliserer stoffskiftet – den hormonelle balansen. Studier har vist  at programmet reduserer bl.a. cortisolnivået og styrker dermed immunforsvaret.  Og ingen medisin kan styrke kropp og psyke som et sterkt immunforsvar gjør. Den som jeg ofte viser til er Anne Berman som tok en doktorgrad i å  fremme helse hos innsatte.

Når jeg skal si noe om hvorfor man  ikke trenger medisinfaglig utdannelsen eller flere års studier i akupunktur viser jeg til hva  psykiater Ken Carter sa senest  i nyhetsbrevet Guidpoint i februar 2015: “NADA acupuncture is not dependent on Traditional Chinese Medicine theory but, rather, can be used in the acute and chronic phases of medical and psychiatric disease, across a broad spectrum of symptoms and conditions; this kind of acupuncture can also be used before and after a diagnosis has been made.”

Nå over  til  dette med å ta seg betalt eller ikke når man gir NADA’s akupunkturprogram. Det er nok en stor  misforståelse at man ikke skal ta seg betalt. Det som kanskje kan forvirre litt er at National Acupuncure  Detoxification Association er en non-profitt organisasjon. Det vil si at ingen tar ut overskudd, men lar dette gå tilbake til organisasjonen. De holder kurs og selger litteratur for å kunne holde konferanser som  bidrar til økt kunnskap for alle som arbeider i feltet. Men som sagt de tjener altså penger på sine tjenester og varer.

En annen sak som også kanskje  kan bidra til at noen tror de ikke kan ta betalt. I tillegg til å jobbe som representant for NADA i Norge, jobber jeg også som daglig leder i Stiftelsen Retretten hvor alt er gratis. Stiftelsen har 2 avdelinger, Oslo og Årnes. Retretten  er bare ett av flere fullfinansierte tiltak i vårt langstrakte land og NADA’s  akupunkturprogram et av tilbudene tiltakene tilbyr gratis.  Tiltakene er finansiert gjennom offentlige og private bidragsytere og  trenger av den grunn ikke å ta seg betalt.

Det er mange privatpraktiserende NADA utøveren som har både individuelle og gruppebehandlinger, og dette tar de seg betalt for. De arbeider med ulik problematikk. Noen med kostholdsendring,, søvnproblemer og ulike somatiske plager som migrene og muskelsmerter. Noen også med rus og psykiatriproblemer. Disse tar hva en konsultasjon koster. Hver utøver finner selv prisen de må ta, det er ingen fastpris på dette. Akkurat som det heller ikke er noe fastsatt pris hos andre privatpraktiserende.

Ta kontakt om dere lurer på noe mer: nada@nada-norge.no

Jeg pleier å si: Den eneste feilen man kan gjøre er å ikke gi NADA.

Les mer om NADA: klikk her

Hør ulike foredrag: Klikk her

Evidens: Klikk her

Kurs: Klikk her

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *