Bolig, bo og meglere

 finn
“Den mette avviser honning – for den sultne blir alt bittersøtt…” Sånn har det vært på mange omeråder i livet mitt. Jeg vært tvunget til  velge kjapt og det har gitt meg mange bittersøte erfaringer. Også ved valg av bolig og flyttinger. Ting har ikke vært helt optimalt, men så nært opptil det Jan og jeg har hatt behov for og vi har kjøpt bolig og flyttet. Nå er det fare for litt sånn i heim her igjen for tiden. Vi flytta jo inn til Oslo i et barnvennlig omeråde i november i fjor. Enebolig i rekke med utleiemulighet, lyst og fint med nydelig utsigt, vaskerom i kjeller, stue og kjøkken i 1 etg. og soverom i 2 etg. Jeg kjente på en stor lykke ved å være tilbake til byen min. Mitt elskede Oslo! Så smeller det litt i kropp og sjel: Helsa til Jan reduseres med tanke på tappegåing og barnestemmer med utevolum blir for mye for meg som er litt lydømfintlig og som har et stort tempo i hverdagen og trenger stillhet når jeg kommer hjem.
Har hatt en  rolig morgen og tittet litt på alternative boløsninger og kjenner jeg blir helt satt ut. Mye pga priser selvfølgelig, men mest av alt så er det eiendomsmeglere har skremt livskiten av meg. Når jeg ser navnene på melgerfirmaer så blir jeg nervøs. Kjenner jeg blir helt tappa for energi og urolig med tanke på salg og flytting. Men meglere må jeg forholde meg til – om jeg vil eller ei den dagen vi MÅ flytte igjen.
Jeg ser først og fremt ser på boliger for salg der  meglerefirmaer er ukjente for meg. Og siden jeg har flytta  6 ganger hvor melgere har vært involvert er det kun et meglerfirma hvor megler har vært redlige hele veien så jeg er begrenset ser jeg. Nå har jeg satt ned en 10 på toppliste over de behov Jan og jeg har. Og det vil si at vi må ut av Oslo igjen. Eller inn i seniorbolig som ligger i et SVÆRT stille omeråde. Så langt har jeg ikke funnet  en realistisk bolig hos mine utvalgte meglerhus.
Nå har jeg også tittet litt på leiemarkedet. Mye jeg kunne tenke meg og det meste er ute av Oslo – enebolig med alt på en flate og i et stille omeråde i Oslo kan jeg jo bare drømme om. Men ute av Oslo må huset ligge nær  tog eller buss som går minimum 2 ganger i timen utenom rusjtiden. Fordelen denne gangen er at “sulten” som tidligere har vært styrende er noe stilnet denne gangen – får jeg håpe
Nå reiser jeg ned i Retretten og gjør litt nytte. I dag er det å gjøre det koslig for folk som trenger det og som har større problemer enn meg…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *