Meningen med livet…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Skjønnhet og kraft

Meningen med livet? Ja det er et spørsmål som har vært stilt til uendelig tider. Hva er egentlig meningen med livet? Mitt liv? Andres liv? Jeg vet ikke, men jeg forsøker å leve det jeg tror. Eller velger å tro.

Bibelen starter med: I begynnelsen skapte Gud himmelen og jorden. Jorden var øde og tom, (…), Alt i naturen ble skapt og plassert. Det står videre: Han så det var godt.

Jeg føler at jeg var den som vant et kappløp hvor livet var premien. I livet skulle jeg få oppleve alt det vakre og gode livet har å tilby. Det skjønne spillet i vår flora, se og kjenne de kjempemessige variasjonen og energien i naturen og dens krefter. Sist, men ikke minst få se nye livsborgere komme til som har vunnet sin viktigste konkurranse.

Min tro er at meningen med vårt liv er å bidra til at våre medvandrere skal få det litt lettere i dagliglivet. Jeg tror at vi alle har vår oppgave til å hjelpe hverandre på ulik måte til det beste for fellesskapet. Noen produserer matvarer mens andre holder infrastrukturen farbar. Ingenting gjør seg selv.

Slik jeg ser det så er meningen med mitt liv å arbeide for dem som har kommet noe skjevt ut. De skal finne tilbake til sin plass – i sitt liv. I fellesskap skal vi få oppleve skjønnheten naturen har å tilby og at livet er et godt sted å være. Ikke fritt for utfordringer og smerte, men redusere effekten av dette ved skape en trygghet om at man ikke står alene når eksistensens naturlige hindringene skal forseres. En gang en det min tur en annen din.

(Vi som har stått for det meste alene vet hvor viktig det er å ha noen å holde i hånden når vi går mot våre mål med usikre steg)

8 thoughts on “Meningen med livet…”

  1. Tenk at jeg skulle få være så heldig å få komme til Retretten, som er et sted der Rita , Mona ,Michel og de andre gjør sitt beste for at alle som ønsker å kjempe for et leveverdig liv får hjelp og støtte. Ikke bare NADA, som i seg selv er en fantastisk hjelp, men få treffe mennesker som bryr seg, som viser kjærlighet, omsorg, og sakte og sikkert få selvfølelsen tilbake , troen på seg selv , og kort sagt få mye mer kvalitet på livet ! Og hver gang jeg møter Rita ,og hennes optimisme og gode humør, så blir jeg varm om hjertet <3

  2. Ja, Rita. Meningen er fellesskapet. Du er en del av meningen med mitt liv, selv om vi ikke sees så ofte nå. Vissheten om at du er der, er viktig. Jeg tror også at du vet at jeg er her hvis du trenger meg, så lenge jeg lever. Vissheten om det er meningen.

  3. Kjersti Bratlien

    Kjære Rita! Takk for gode og velfunderte betraktninger, nok en gang! Det er så spesielt med slike som deg, som har opplevd på egen kropp- troverdigheten blir enestående😘 Slik sett er det så flott det som noen kommuner nå har satt i gang, å ansette erfaringskonsulenter👍👍 som jeg har skrevet til NADA Norge; ønsker deg og dine flotte medarbeidere en riktig god jul, og takk for bidragene i året som snart har gått, til ettertanke og motivasjon! Klem

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *