En pårørende deler

Sommer, høst, vinter

Hei Rita og takk for sist!

Så flott å få være tilstede på din boklansering. Jeg er godt i gang med boken og tenker dette er en bok alle bør lese. Selve selvransakelsen er en oppgave jeg tenker de fleste kunne hatt stor nytte av for bevisstgjøringens skyld. Jeg forstår at jobben dere gjør er unik for mennesker i kritiske livssituasjoner. Det er vanskelig å forstå hvilket helvete mange lever i, selv i verdens rikeste land Norge. Jeg har lenge kjent til Stiftelsen Retretten men fikk gleden av å møte Michel på et kurs hos for noen uker siden. Du verden for en varm og god relasjonsbygger. Han inviterte meg innom og selvfølgelig takket jeg ja.

Jeg arbeider med mennesker med psykiske lidelser. I kjølvannet av disse psykiske lidelsene opplever jeg at mange sliter med rus og at dette ofte er hovedproblemet og ikke nakke, rygg eller kneet. Jeg anbefalte for kort tid siden en dame til Retretten. Hun ringte meg forleden og fortalte at hun var så takknemlig for min anbefaling. Hun ble mottatt på en varm og inkluderende måte og får akupunkturbehandling flere ganger i uken.

Min erfaring med alkoholproblematikken:

Jeg er oppvokst i et såkalt «ressurssterkt» hjem med mor, far og 1 eldre bror. Broren min utviklet et svært turbulent forhold til alkoholen (mildest sagt). Min far  var også glad i en dram.  Som lillesøster har jeg tatt mye ansvar, erfart katastrofale konsekvenser over maktesløsheten med alkoholen. Konsekvensene har vært mange og selvfølgelig preget meg som person og mitt forhold til alkohol. Alle løgnene, manipuleringene, økonomiske konsekvenser, støtte i opphold på en privat behandlingsinstitusjon, skuffelser ved tilbakefall. Ja du vet hvordan dette er.

Jeg har et sterkt samfunnsengasjement, er opptatt av frivillighet og tilbyr meg gjerne å være en god ambassadør for Stiftelse Retretten.

Ha en flott sommer Rita!!

Dette var en veldig hyggelig tilbakemelding. I Retretten setter vi enormt stor pris på at mennesker er med på å spre HÅP. Sammen er vi dynamitt!

 

2 thoughts on “En pårørende deler”

 1. Michel Mateos

  Dette varmet skikkelig i bånn av bakken av hjerterota!
  Slike delinger- og håndsrekninger ut, er det vi lever for – nettopp fordi det gir videre vekst.
  Uten det, blir det dødt, likegyldig og bikkjekaldt.
  STOR & varm, inkluderende deling fra en pårørende full av takknemlighet.
  Tusen takk!!!

 2. Pingback: Erkjennelsen « Rita Nilsen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *