Du er et elsket barn

Sjelsens tåre
Sjelens tåre

Lytt til lydfil

Etter en lengre samtale sier jeg det jeg mener: Nei din mor valgte deg ikke bort til fordel for alkohol, narkotika og menn. Se hva dere  gjør sammen  når hun får sine rusfrie perioder. Lytt til hennes ord da og legg dem i hjerte. Det er det som er din mor – det er slik hun er bakom rusens ansikt. Du er et elsket barn, tvil aldri på det…

I det siste så har jeg hørt akkurat dette: Jeg ble valgt bort – de valgte dopen og livet som satte dem i fengsel fremfor meg – det verste er at jeg ikke er verd mer enn fest og moro.

Alle som selv er rusavhengige vet at det ikke er sånn. Jeg har ennå ikke møtt på noen som med frihet velger  rusens liv fremfor barn og andre nærstående, men mange av oss bærer på noe vi ikke makter vekten av. Og ikke alle får den hjelp vi trenger. Noe som hjelper oss så  vi kan være de menneskene vi egentlig er. Følsomme, varme og omsorgsfulle.

Det er trist at vi lar barn – i alle aldre – få gå med slike ødeleggende tanker og følelser uimotsagte. At vi lar dem bære på opplevelsen av at de er et uelsket menneske av sin mor – eller far. Noen og en hver bør ta inn over seg hva de er med på å så av sannheter i sårbare sinn.

Et utsagn som er dekkende: Alkohol og  narkotika er verdens beste rensemiddel – de tar fra deg alt som er verd å leve for.

4 thoughts on “Du er et elsket barn”

  1. Pingback: Julie Winge – Det er kort vei til Polet - Natta Pappa

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *