Liker ikke å drikke – elsker å være full

ColachampisSå var julefeiringen over, nå er det nyttårsaften snart og festen over alle fester for mange skal være i dag. Her hvor jeg er det en av naboene som har åpent hus og hele parken vil stikke innom. Mye fingermat, snacks og brus  blir servert. Alkoholholdig drikke må bringes med av den enkelte. Som sagt her: BYOB ( bring your own booze)

Tidligere i år snakket jeg med en jeg kjenner som har drukket i mange år, vært alkoholfri en stund og hadde begynt å drukket litt vin igjen i godt selskap. ( noe jeg forsto det hadde vært en god del av i det siste)

Måten han snakket om det han drakk før under og etter middag, bidro til at jeg så for meg alle de små glassene funkle i brunt, hvitt og gyllende farger. Synes nesten jeg kunne kjenne smaken på mye av det han nevnte. Må innrømme at det hørtes både godt og hyggelig ut.

I går var naboen og jeg med ektefeller ute til brunsj. Siden vi begge er tørrlagte alkoholikere snakket vi litt rundt dette med alkohol og konsekvensene vi hadde fått av drikkingen vår. Jeg delte om møte jeg hadde hatt og hvordan tankene har løpt av sted, om både moro , hyggelige og avslappende episoder og at jeg måtte tvinge frem de negative opplevelsene. De kom ikke av seg selv slik de fredfulle og gode minnene hadde gjort.

Det merkelige er at jeg aldri har knyttet alkohol til mat. Aldri synes vin eller øl til middag har vært godt. De gangene jeg har nytt alkohol sammen med mat er når jeg har vært i middagsselskap, men mitt miljø hadde ikke for vane å invitere noen til middag. Ikke jeg heller. Jeg har heller ikke sittet på Karl Johan eller syndens palmer å drukket en (1) øl eller sangria uten at det ble knyttet til mer drikking andre steder senere på dagen, kvelden, natta eller de neste 14 dagene.

Sannheten for naboen og meg er: vi liker ikke å drikke, men vi elsker å være fulle. Og som full kan vi være alt fra de mest elskelige vesner til den mest brutale voldsutøver. Problemet er bare at vi aldri vet på forhånd hva slags personer vi ender med å bli. Av den grunn velger vi begge å drikke cola i kveld – som vi har gjort alle dagene etter den siste alkoholholdige drikken vi hadde for mange, mange år siden – uansett hyggelige sammenkomster eller kjipe gråe hverdager.

Ønsker alle en riktig fin nyttårsfeiring og en supergod først nyttårsdag og alle de dagene som kommer etter denne.

4 thoughts on “Liker ikke å drikke – elsker å være full”

  1. Godt nyttår Rita! Ha en fin tid med Jan og venner i “pensjonistparadiset”.
    Var på nyttårsfest i går/natt og så at noen liker å være rusa, kjenner igjen den spesielle måten å bli full på som særmerker personer som har alkoholproblem i seg. Dette er lett å kjenne igjen uten at vedkommende (ennå) er blitt avhengig. Hilsen Per

  2. Godt nytt år til deg også Per. Vi som kjenner lusa på gangen kan raskt se hvem som er i faresonen. Uansett alder. Godt voksne (pensjonister) som ikke lenger at faste oppgaver (jobb og barn) kan raskt havne i faresonen når det blir litt drikking hver dag

  3. Hilde Johanne Soini

    I år har min jule- og nyttårsfeiring vært en av de bedre jeg har hatt de siste årene. Jeg har vært mye alene, MEN jeg har hatt en indre ro og kosa meg. Og jeg har vært helt rusfri. I fjor (2016) var det ikke sånn; Julaften var jeg helt alene. Drakk hele dagen, spiste 1/2 knekkebrød og gråt mesteparten av kvelden. Nyttårsaften feira jeg med andre, men husker ikke slutten av den kvelden. Og var påfølgende dårlig til jeg fikk meg noe å drikke 1. Nyttårsdag. Litt av et liv. Å skulle ta et glass vin for å kose seg igjen har jeg prøvd tidligere etter lengre tørrlagte perioder, og det har hatt store konsekvenser for meg. Det nytter ikke. Nå skal jeg feire 1 år som rusfri i januar. Jeg har troa, og må si mitt edru liv er et ubeskrivelig god liv ift det jeg hadde.
    Godt nyttår alle!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *