Mimre i ensomhet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag har det vært en lang og tenke-hektisk dag, og nå er jeg akkurat ferdig med å lage innhold i en workshop og et foredrag som jeg skal holde på inspirasjonkonferansen til IOGT i Bergen i morgen.

Spørsmålene jeg har fått til foredraget og noe av innholdet i workshopen satte igang fotoboken jeg har i mitt indre. Et av spørsmålene handlet om avhold gjorde en forskjell i samfunnet. Rett før jeg begynte på foredraget jobbet jeg med en ny arbeidsbok for familie og nærstående. Disse tingene fikk meg til å mimre litt i ensomhet om årene jeg hadde før Retretten så dagens lys. Noe jeg faktisk har gjort mye den siste tiden. Den gang arbeidet jeg med pårørende med og uten egen rushistorikk.

Den som gir et godt bilde på hvordan det er å være i en familie hvor “autoriteten” drikker er Märta Tikkanen – og den sier også noe om hvilken forskjell ikke avhold gir:

Tidligt

Dolde jag min sårbarhet

Fôr dej

Hur skulla jag kunna

Gôra dej så ont

Att jeg lât dej forstå

Hur ont

Du hade gjort mej

Så lyckades jeg hindre

Både dej og mej

Att væxa

                                                                                    Märta Tikkanen

1 thought on “Mimre i ensomhet”

  1. Sigrid Marie Refsum

    Märta Tikkanen skriver så forståelig, så gjenkjennelig. Men det der med at en hindrer sine nærmeste å vokse ved ikke si hvordan det oppleves, den er noe å tygge på.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *