Livet, handlingene og resultatet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Arbeidstid fra 0800 – 1600, mandag til fredag. Alle røde dager fri. Og 4 til 5 uker sommerferie. Avspassering og kompetansehevende kurs. Møter, møter og møter. I alt dette er det en hjelpeløs sjel som trygler om å bli sett. En som samfunnet ville verne livet til før fødsel, men som det  ikke var så viktig med etter.

Barnehagens daglig sysselsetting , fra 07.30 – 17.00. Lek, mat, søvn, lek. For dem som klarte følge med. Timene gikk av sted med aktiviteter så det skulle føles at dem gikk raskt dag for dag frem til skolestart.

År med lærere i et klasserom fylt av støy . Det ble  snakket og gitt oppgaver det var vanskelig å forstå noe av mellom  08.45 – 14.15, mandag til fredag for utenom sommerferie, høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie, alle de røde- og planleggningsdagene.

Kule og hippe barnevernspedagoger og fritidsledere fra club 7 og deromkring  delte ei pakke røyk med deg og stakk til deg noen kroner. Ja til og med en øl når dem var kule nok.  Utflukter som var fordekte fyllefester og politisk orienterte treff.

De få som var der hvor du i tillegg til det fysiske nærværet kunne kjenne det psykiske, var kortvarige. De forsvant alltid etter kort tid. Disse menneskene og alle de fraværende har lært meg hvordan jeg selv skal opptre.

Se personens livssituasjon her og nå og hvor personen selv vil. Agendaen for det jeg skal gjøre handler først og fremst om den som står foran meg og ikke hva jeg selv har å vinne. Mitt ettermæle betyr fint lite om det ikke kan benyttes til noe positivt for den som sliter. Mitt liv er kort og snart er mine dager talte , men livet til mange som kommer etter meg og etter dem igjen skal være her lenge.

Disse livserfaringene har gjort meg svært komplisert i hode. Jeg skulle ønske jeg bare kunne forholde meg til egne handlinger her og nå og ikke se forbi og til konsekvensene for dem jeg arbeider for. I min tidligere jobb handlet det ALDRI om å sysselsette meg selv for å få tiden til å gå mot lønningsdag og døden. Mine handlinger har aldri vært motivert av sjalusi eller med tanke om hevn og straff mot mine meningsmotstandere . Ei heller for å få en oppmerksomhet på meg som person. Alt jeg har gjort har vært for å synliggjøre at selv der det ser mørkest ut for et liv kan de rette handlingene gi en personlig vekst.

Det er godt jeg skal fortsette med dette arbeidet for jeg er ikke død riktig enda. Sees på Lillehammer til uka. I Oktober kan vi også sees i Haugesund og Grimstad

En flott artikkel av psykolog Trine Elverum

www.ritanilsen.no/anta

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *