Fra en Fastlåst mening til Lønnsom undring

I dag startet dagen min med et blidt ansikt og noen tindrende øyne som så stolt ned på en liten krabat som sa: Hei verden – her har dere meg! Med bilde fulgte teksten: Det er som du sa; det å bli edru er verdens beste investering. Takk !

Slik startet vår samtale:

– Hei, mitt navn er… Hørt at du jobber med alkoholikere, narkomane og pillemisbrukere. Det er noen som ba meg ringe deg. Forstår ikke helt hvorfor jeg skal det

Hva er grunnen til at noen mener du burde ringe meg? Hva er du egentlig er uenig?

– Jeg som alle liker å ta meg en fest. Slappe av med noen øl når jeg kommer hjem fra jobben. Stikke innom pub’n og slå av en prat med kompiser av og til. Ser ikke noe galt i dette. Muttr’n og dama er uenig, men…Vil ikke si noe vondt om dem, men de er litt «to much» bekymra og overbeskyttende

Hva er det de ikke synes om?

– Dem synes det blir mye alkohol. Er ikke enig der asså. På fest, ja da kan det gå litt vilt for seg noen ganger, men ellers blir det noen halvlitere på pub’n og en sixpack hjemme.

Hvordan ser en uke ut for deg når vi snakker om alkoholinntak?

– Nei, det blir noen halvlitere ettermiddager på pub’n. Har gjerne en sixpack hjemme på kvelden, så blir det en fest eller to i måneden. Det er ikke sånn at jeg er full hver dag asså. Helgene, ja da blir det gjerne full pupp

Hva er en fest i helga for deg? – Starter ofte fredag på by’n, så følger gjerne lørdagen med en eller annen hjemmefest hos noen. Søndagene lander jeg med noen øl

Bruker du noe narkotika da?- Nei, røyker cannabis i ny og ne når noen sender rundt en joint på fest, og så har jeg tatt litt Kokain i ungdommen. Av og til tar jeg noe sovepille og beroligende

Nei jeg jobber ikke med alkoholikere, narkomane eller pillemisbrukere. Jeg jobber for mennesker som ønsker å finne ut og forstå hvorfor de gjør ting de selv opplever holder dem fanget og som gir dem negative konsekvenser

– Hmmm…Kanskje vi kan ta en prat?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *