Ett øre og litt tid

Det er så lett å slenge ut noe for å være politisk korrekt i ord, men hva med handling?

– Nei til mobbing, Inkludering, Raushet, Verdighet, Black life matter, 50 er ikke nok, Du skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv, , Spør – er ord og utrykk jeg hører og ser en del i media. Spesielt på sosiale media. Men hvordan agerer vi når vi ser og opplever at noe av dette rammes noen som er nært oss. Så nært at vi faktisk kan gjøre en forskjell for den som er rammet?

Igjennom min jobb møter jeg mange som ikke går under kategorien som blir sett når de blir mobbet og utstøtt, ikke engang en telefonsamtale er det noen som gir dem når de har det vondt i sjela. I stede for å bli løftet opp blir de trykket lengre ned igjennom samtaler de har med dem de tror skal hjelpe. Det er mennesker som sitter med både makt og myndighet som tillater urettferdig handlinger som river et menneskes liv i stykker for selv å slippe og komme i situasjoner de opplever konfronterende. Det sitter fargede barn i norske fengsel, som må holde seg inne med i destruktive gjenger for å overleve, fordi de har omsorgspersoner som er krigsflyktninger som ingen har tatt seg tid til å hjelpe med integreringen. Det sist ankommende politiske korrekte er altså å spørre noe man tror kan har det vondt.

Jeg er tett på livet til en som trenger at noen #spør – mange vet det, men så langt er det svært få som har spurt om hvordan hun har det. I alle mine år i hjelpefeltet har jeg selvfølgelig møtt på mange som virkelige handler for å forebygge de negative konsekvensene alt det de politiske korrekte utrykkene har som mål å gjøre. Det er spesielt en kvinne jeg vil dra frem og det er Cathrine Moksness

Dette er en kvinne som favner alt og som ikke bare snakker, men som også handler. Til dere som er nysgjerrig på hvorfor jeg trekker frem henne kan lese: https://cathrinemoksness.blogspot.com

Sender en stor takk til alle andre som lever det de lærer – dere vet ikke hvor mye dere betyr. Min erfaring er at ett øre og litt tid kan være nok – så #SPØR!

#VerdansdagenForPsykiskHelse bør være 365 dager i året.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *