SÅ HELDIG!

Denne uka her vært veldig spesiell. Det har svingt mellom angst og glede, fortvilelse og HÅP, sinne og takknemlighet.

Jeg er i en situasjon som gjør at jeg får innsikt i en del jeg ikke har godt av. Dette kommer ikke av min nysgjerrighet, men av enkeltmennesket fortvilelse. Nå har det seg sånn at jeg kan som så mange andre si: Det er ord mot ord – påstand mot påstand, men det er noe i det som blir sagt: Det en sier kan du kaste, men det to eller flere sier bør du lytte til…Og det er flere enn to som har fortalt den samme historien og derfor vet jeg at kjernen i det som blir fortalt er sann. Om jeg snur ryggen til vil jeg også være med på å rive andre mennesker liv i stykker, og dette er noe jeg ikke er sterk nok til å leve med.

Gleden ligger i at jeg får høre fra mennesker som ingen trodde på tidligere som tar eksamner, har gått fra bostedsløs til kjøp av egen bolig, har fått tilbake familien og omsorg for egne barn. Fordi jeg var der når de sto i knestående betyr det mye for dem å dele det med meg. ” Delt sorg er halvering av sorgens smerte” – ” Delt glede er dobbelt glede” Disse tilbakemeldingene gir meg energi til å fortsette det arbeide jeg tror på og som jeg har trodd på over 20 år.

Fortvilelsen har vært mer på det personlige plan, men jeg HÅPER det skal løse seg på en eller annen måte. Etter år med sykdom, manipulasjon, mobbing, løgn og bedrag, så er psyken deretter. Det jeg derimot ser er at jeg fungerer på det plan jeg ønsker å være så lenge jeg får være i fred.

Sinne er knyttet til at makteliten ikke ser ut til å lære noe av erfaringer og kunnskap de sitter med. En person som de visste kom til å tryne, berørte 5 familier da fallet kom. Siden jeg kjenner denne personen godt vet jeg hvor skoen trykker og hva som kan utløse farlige situasjoner, men jeg vet også at personen har et stort hjerte for mange.

Takknemligheten er også på det personlige plan. Etter 23 år i arbeid for spiseforstyrrede, selvskadere, alkoholikere, narkomane, medikamentmisbrukere, kriminelle, pårørende og andre berørte, har jeg lært mye. Men, etter 2 dager med kurs i NADA-protokollen for noen med enda lenger fartstid – noen kortere og andre i startsgropa , har jeg lært enda mer samtidig som jeg har kunne lære bort det jeg kan. FANTASTSIK posisjon å være i.

Sender en stor takk ut til de 12 som var på NADA-kurset i uka, pluss de 13 som er på kurset jeg holder om Avhengighetsforstyrrelse og misbruk (AFM), samt kvinneklubben vår:

You made my day…

2 thoughts on “SÅ HELDIG!”

  1. Hei Rita. Lenge siden nå håper du har det bra.har vært nykkter i 11 år nå.nå blir det kunne 3_4 pils om dagen.stå på Rita.mvh basse.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *