JEG KLARER IKKE Å HOLDE KJEFT!

Det jeg gjør nå var absolutt noe jeg ikke skulle gjøre i dag, i morgen eller andre dager som kommer. Men klarer fanken meg ikke å holde munn. FA…!

Jeg har fått beskjed om å dri…i andre, ikke involvere meg og lære av de feila jeg gjorde i 2018, med tyngde på nye som seila opp i 2020 og fikk verre og verre konsekvenser for meg i 2021 frem til i dag. Men klarer jeg det? NEI!!!

Uka har vært fin på mange måter. Spennende til tider også, men.

Hva er det nå som får meg til å åpne nebbet igjen? Jo det er når jeg hører om empatiløse, uforstandige og kunnskapsløse som påberoper seg evne og mulighet til å hjelpe mennesker i det dypeste mørke.

Nå er vi i 2022 og burde være langt forbi behandlingsmetoder hvor det går ut på å latterliggjøre pasienter i gruppesamlinger eller drive utfrysningstaktikk mot dem som ikke lystrer. I boka som jeg har skrevet på det siste året, om min vekst og fall i rusomsorgen (som kommer i 2023) skriver jeg om det samme innringer ble utsatt for. Mine erfaringer går tilbake til 1996, men jeg hører det ikke flytta seg mye på disse åra. Det jeg hørte minner meg mye om det Addictologi Akademiet og Espen Andresen holdt/holder på med. SKREMMENDE!

Familieuke med konfrontering av taushetsbelagte ting, skulle vært anmeldt. Det kom frem ting i listeutdelingen som pasienten ikke hadde gitt samtykke til. Jeg fikk høre at en annen pasienten ble også rådet til å være åpen om ting mot deres nærstående, som de nærstående ikke tålte. Nå er familien revet opp og alle har det vondt på hver sin side.

I dag kom en ny telefon inn, fra en som bare ville snakke med noen som kunne lytte. Her sitter jeg og tenker på at disse tøffe terapeutene (som de kaller seg) som har glemt hvor vondt det var å ha det vondt – enten fordi man ikke evnet å stoppe rusmiddelinntak eller som nærstående som måtte stå å se at en av sine går til grunne. (det er både fordeler og bakdeler ved å ha jobbet i rusfeltet i 25 år – jeg har dessverre noe husk igjen)

Slike rusinstitusjoner og klinikker, som jeg kaller useriøse, overlever på at svekkede pasienter og klienter ikke har overskuddet til å anmelde noen verdens ting.

Som jeg har sagt tidligere – jeg kan være her å lytte til deg som føler du ikke har noen som vil høre på deg. Kanskje gi deg et tips om hvor du kan få videre hjelp, men det er hva jeg kan.

TIL DERE SOM KAN GJØRE EN FORSKJELL:

Jeg sier som Johnny Depp, When there’s an injustice, whether against you, someone you love or believe in, stand up, don’t sit down. Don’t sit down on them, they need you!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *