MANIPULERING

Jeg kjenner på ubehag. Blir rett og slett uvel. Flash back til miljøer hvor ett enkelt menneske skaper konflikt og splid – mye uhygge og ødeleggelser. Alt endres fra noe som var preget av god og oppbyggende energi, til et drepende miljø.

Det jeg sitter igjen med nå er minnene om mennesker med smil om munnen, som spredde om seg med varmende og støttende ord. Sannheten var en annen.

Plutselig snudde den vennlige og imøtekommende siden til å bli kald og avvisende. Høflig, men distansert. Og menneskene det fortelles om faller sammen.

Ekteparet som gir kunstnere og andre den ro de trenger, får oppleve at deres levebrød og livsverk er i ferd med å bli tatt i fra dem. Prester og deres menighet får forstyrret sin rytme og hjelpen de skal utføre for medlemmer og andre stoppes opp. Menn som har lånt henne penger holdes for narr.

Isoleringen flere av de rammede opplever – dem som opplevde de samme ødeleggende handlingene, hindres samkvem fordi dem ble satt opp mot hverandre. Hjelpen de trengte så sårt ble hindret, og de rammede stiller seg til slutt spørsmålene: Hvorfor er noen ute etter å ta meg? Hvorfor vil noen ødelegge mitt liv?

Etter hvert åpnes ting opp. Noen undersøker ulike hendelser og påstander, og flere finner hverandre og begynner å snakke sammen. Sammen blir de sterke og kommer seg over det vonde de opplevde.

Historien om kvinnen med den tunge kofferten, er historien om en kvinne som også forsøkte seg på noe på min arbeidsplass en gang. Det er likevel ikke denne kvinnen jeg får fremst i tankene når jeg hører podcasten om kvinnen, som presenterte seg med følgende navn:

Inger Marie Nerby (dåpsnavn), Inger Marie Lärke, Inger Hansen, Marie Madeleine Larsen, Madeleine Johansson, Madeleine Larsen, Maria Hansen, Maria Kristoffersen, Marie Kristoffersen, Maria Larsson, Marie Larsen, Maria Magdalena Selmer, Signe Marie Selmer, Marie Steen, Marie Steen-Larsson, Mary Steen, Mia Hansen, Mia Larsen, Mia Larsson, Mia Olsen, Miriam Steen, Signe Marie Selmer, Vigdis Olsen, Mette Steen, Mia Maria Steen og Maria Safin.

Men jeg minnes først og fremst noen andre som var like flinke manipulatorer som kvinnen med de mange navn. Dette er også enkeltmennesker som fikk ødelagt mye for mange hjelpesøkende og deres hjelpere. Disse gikk ikke under mange forskjellige navn, med deres livshistorier og livssituasjoner endret seg etter hva som passet best for at de kunne oppnå noe som kun gavnet dem selv.

Jeg kan virkelig anbefale denne podcast’n slik at du kan lære hvordan en manipulator opererer. Mine tanker er: Vær våken for dem som skal endre et miljø som fungerer godt, vær våken for dem som snakker ned mennesker du har fungert med. Lytt til ordene som sies, men vær mer våken på handlingene deres følger ordene.

Det er fasinerende å lytte til kvinnen da journalisten endelig får snakke med henne, og jeg får virkelig bekreftet: Det en personen kan gjøre av fanskap mot et annet menneske, vil de også utsette deg for.

Mine tanker går til alle som blir berørt av manipulering – snakk med noen om dine vondeste tanker, for det er ikke noe galt med deg

Lytt til podcasten Third ear: Trykk her: Kvinnen med den tunge kofferten

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *