Naturen er en grusom hevner

Molecular Thoughts

Nå når jeg sitter her å skriver for å finne sammenhenger mellom vitamin og mineralmangel og tilbakefall, kom jeg på noe en svært våken ungjente sa til meg for en stund siden. Hun var innlagt på en institusjon som kom på besøk til Retretten. Hun hadde bodd på mange forskjellige inst. fra hun var bitte liten. Vi fikk god kontakt og da hun ble skrevet ut kom hun tilbake og fikk akupunktur og vitaminer/mineraler.

Etterpå satt hun seg sammen med oss som satt i stua. Vi var en liten gjeng snakket om kjøp av bussbillett på Narvesen, nettbank, Altinn ol. Så smalt det fra henne: jeg skulle ønske jeg kunne noe sånn, jeg har bare lært det de ansatte på institusjonen har synes vært moro å ta meg med på jeg…Jeg fortalte henne at jeg heller ikke kunne sånn Altinn så godt og var for tiden i læra hos Per-Rune. Det er ikke første gangen jeg har hørt om dette og forstår veldig godt hva hun mener. Mange av oss som har vært mest ute i vinternetter trenger å lære fryktelig mye. Mye som andre i vår alder tar forgitt at man kan. Slik jeg ser det så er det ingenting som er viktigere enn den lærdommen som kan gi oss ferdigheter til å mestre en vanlig hverdag i Norges samfunn.

Det er helt spesielle grunner til at jeg leser meg opp igjen dette med vitaminer og mineraler, og jeg må innrømme at jeg er noe tankefull. Det er noen år siden sist jeg gikk igjennom dette og når jeg nå leser om hvilke konsekvenser mangel på ulike vit/min. gir – hva som forårsaker mangel og hvilke symptomer man kan få, er jeg enormt glad for at jeg har holdt meg trofast til det malen for NADA-protokollen ber oss om. Jeg må innrømme at jeg av og til har tenkt at det blir litt mye styr med det. Import av dette fra USA for å få den blandingen som er best for de brukerne vi jobber for har vært litt masete til tider, men jeg har liksom aldri våget og gi slipp på det.

Mye av det alkohol, rusavhengige og psykisk syke opplever i tidlig tilfriskning og ved følelsesmessige stressende situasjoner – som mange ganger leder til at flere av dem får tilbakefall – er ofte utløst av næringsbrist. Jeg lurer på hvor opptatte den tverrfaglige spsialisthelsetjenesten (TSB) er av dette med kosthold, vitaminer og mineraler? Bruker de som arbeider her noen tid til å se om uønsket atferd kan ha en sammenheng med næringsbrist?

Ja, ja…det er mange tanker som flyr igjennom hode på meg når jeg jobber slik jeg gjør i dag. Dette var bare en av dem. Det var dette med HELHETSBEHANDLING – hva legges egentlig i dette begrepet? Jeg vet hva jeg og de andre i Retretten legger i det…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *